Sunday, December 15, 2013

En favorit til søndagsmenuen

Tærte med granatæble

Siger bare at hvis man trænger til noget der kan få smilet på læben frem her i januar, så nap denne tærte. En himmelsk mundfuld....

photo vkstockimages


1-2 granatæbler (alt efter størrelse) bank kernerne ud.
1 blodrød grape, skær ud i både befriet for skind og kerner
1 spsk sukker
75 g grønne pistacier groft hakket
1 spsk akaciehonning

Creme:
3,5 dl piskefløde
1 spsk flormelis
korn fra 1 stang vanilje
skal fra 1 citron

Mørdej:
125 g smør
100 g flormelis
1 nip salt
250 g mel
2 æggeblommer
2 spsk vand

Ælt smør, salt og flormelis sammen. Tilsæt mel og æggeblommer. Kom vand ved så dejen samler sig. Ælt ikke dejen for meget, kun til den hænger sammen. Kom den i plastfolie og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time. Smør en tærteform (22  cm i diameter) med smør og drys med sukker. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Beklæd tærteformen. Beklæd tærten med bagepapir. Fyld den op med tørrede bønner og bag den ved 200 grader ca. 30 minutter eller til dejen er bagt. Lad tærten køle helt af.

Mariner grapefrugt skiverne i sukkeret i en halvtimes tid. Bland derefter granatæblerne sammen med grapefrugten. Pisk alle ingredienser  til cremen sammen til skum. Fyld i tærteformen og dekorer så med frugt og nødder afslut med at dyppe akaciehonning henover kagen.

No comments: