Friday, January 11, 2013

sweet & salty ....dagens opskrift




Ingefærkage med saltede karamelnødder

150 g blødt smør
125 g muscovado sukker
1 helt æg
1 æggeblomme
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
2 cm frisk revet ingefær
revet citronskal fra 1 ikke overfladebehandlet citron
1 dl mælk

Saltede karamelnødder

250 g lys rørsukker
1 dl vand
30 g smør
1,5 dl fløde
150 g nødder her er brugt mandler, pecannødder og hasselnødder
½ tsk flagesalt

Pisk sukker og smør til det er cremet, tilsæt æg og pisk godt. Bland mel og bagepulver og sigt i æggemassen. Kom ingefær, sødt og revet og citron i. Bland mælken i og kom i en smurt form eller i små kopper af ler. Bag ved 160 grader i ca. en time, hvis kagen bage i en 18 cm springform. Ca. 35 minutter i små forme, men stik i kagerne for at se om de er færdig bagte.

Kom vand og sukker på en slip-let pande. Lad sukket smelte, når det er flydende og gylden ca. 6-8 minutter, blandes smør og fløde i og lad det lige koge op. Tag af blusset bland nødder og salt  i og server sammen med kagen. En lille klat creme er heller ikke at fornægte.