Friday, November 9, 2012

WINTERLOVE så er det ved at være tid


til varm suppe, kolde tæer og strik i lange baner. Her på bloggen byder vi vinteren velkommen med en dejlig pastinaksuppe, der luner. Kan nydes både i stuen og på termokande på kælketuren...når den tid kommer. 








Pastinaksuppe med chips af rodfrugter

Til 4 personer

4-6 pastinakker, skrællede (alt efter størrelse)
2 bagekartofler, skrællede
2 spsk olivenolie
1 l hønsebouillon
2 fed hvidløg
salt og peber
1½ dl piskefløde
citrontimian ca. 1 spsk

Til Chips
2-3 pastinakker skrubbet med børste
olivenolie (rigeligt)
Frisk timian
Flagesalt
Peber fra kværn

Skræl pastinakker og kartofler og skær dem i tern. Rist dem med hvidløg i  en gryde. Hæld i bouillonen i. Kog op og blend når rodfrugterne er møre. Blend med stavblender i suppegryden, mens fløde tilsættes. Smag til med salt og peber og masser af timian.
Kom kogende vand ti termokande så den bliver varm, hæld ud og kom suppen i.

Skær pastinakchipsene ultratynde på mandolin. Drys med salt og tør dem derefter godt. Kom olie i en wok og steg dem sprøde, afdryp på papir. Lav en blanding af flagesalt, peber, timian og revet citronskal og drys over chipsene. Lad dem køle helt af og pak i lufttæt beholder.

Når suppen serveres hældes den i skåle og drysses med chips. Server brød til.