Monday, February 20, 2012

BAGELIV på gaden BLIV BRØDBAGER!

Så kom det endelig det længe ventede BageLiv. Brød og kager i massevis og selvfølgelige opskrifter og gode råd om bagning af brød, korn og grej. Der er selvfølgelig også kager der feder, kager med kaffer og med bær og amerikanske kager og så historien om Danmark bedste konditori La Glace. 


Læs også artiklen fra Anholt, der handler om en brødspasser (mig), der bliver genfødt som brødbager med lidt hjælp fra bageguruen Line Friis.  


Hvis du vil på kursus, som jeg har været, så tjek følgende skrift ud fra bageguruen Line Friis


Kære alle,

Så er der mulighed for at komme på bagekursus!
Jeg har meldt mig ind i Bisquitfabrikken <http://bisquitfabrikken.dk/> , og holder i deres lokaler i Jægersborggade, en række kurser - startende med 3 kurser i marts/april.
Kurserne har tre nedslag: hvede, rug og fransk bagværk.

Hvede
Det skal være simpelt, og det er det også. Vand, mel, gær og salt...og tid.
Mere skal der ikke til for at lave et fantastisk brød.
Vi afprøver flere forskellige ælteteknikker, så du får mulighed for at finde den teknik der passer dig bedst. Vi bruger forskellig slags mel (fx. fuldkorn, urmel og supermarkedets), og oplev hvad det gør for bageprocessen og det færdige brød. Brødene bages i gryde, i form eller fritstående. Du får masser af brød og inspiration med hjem.

Rug
Vi spiser alt for lidt rug, men det er der råd for.
Kom og bliv inspireret, få tips og tricks, så du snildt kan begynde at bage (mere!) med rugmel.
Bag et klassisk rugbrød eller tilsæt et tvist af fx. grøntsager eller krydderier. Udover rugbrød, bager vi også superlækre boller og kager med rugmel.
Undervejs vil der være rig mulighed for at høre mere om hvorfor rug er så godt, og hvorfor det er anderledes at bage med rug end fx. hvede.

Fransk
Tag alpehuen på og tag en aften med fransk bagning.
Lær at ælte på den franske måde. Det både larmer og giver sved på panden. Vi skal lave brød og crossianter med fordej. Pain aux raisins og skønne hule brød med salat indeni! Selvom det er lidt siden det var Hellig tre kongers aften, kan man sagtens nyde den franske klassiker Galette des Rois.

Læs om tid, sted og pris på her <http://bisquitfabrikken.dk/pages/program12.htm>  og/eller på min blog <http://blog.osgoodschlatter.dk/#home> .
Tilmelding kan se via bisquitfabrikkens hjemmeside eller direkte til mig.Vi følger om med et par billeder fra kurset på Anholt: