Wednesday, December 14, 2011

MERRY XMAS bag et snefnug

Glædelig jul! Så er tiden til træet skal pyntes ved at nærme sig. Måske håber du på, at træet kommer til at ligne noget fra Martha Stewart? Ja ikke, men orker man næ ...og dog. Kom nu det er kun jul en gang om året. Og man bliver så stolt, når man selv kan! Og det her kan alle. Disse smukke snefnug lige til at hænge på træet er bagt af gingercookie dej. Den dej børnene også elsker at lave figurkager af. To fluer med et smæk, og man kan jo også lige lave bordkort af dejen til julebordet, nu man er i gang. Og hvis I ikke spiser kagerne, mens de hænger der på træet og frister, kan de pakkes og gemmes til næste år, sagde damen, der fandt de gamle i kagedåsen, da de nye skulle pakkes ned.

Måske kan det også overskues (uden at man hånes for at være supermom)at lave lidt dekorativ marcipanpynt. Det vækker altid glæde også som gave til søde veninder, der laver dejlige  julefrokoster med sild og hønsesalat.(Ja RIGTIG JULEMAD OG nix jeg orker ikke mere mandelblanding med rosiner og abrikos, grøn eller hvid te.Vil meget hellere bydes på dejlige juleøl og hjemmelavet leverpostej med var og fyldig (IKKE SYNDIG, FYLDIG!!)bacon og masser af smørstegte svampe. produktion/foto Nicoline OlsenGingerbreadmænd/figurkager

En ægte klassiker.

Ca. 50 stk.

150 g farin
250 g sirup
150 g smør
1 tsk ingefær
3 tsk kanel
1 tsk nellike
2 tsk natron
1 æg
550 g mel

Smelt farin, sirup og smør sammen. Rør krydderier og natron i. Rør æg og mel i , når massen  er lunken. Ælt dejen godt  igennem og lad dejen hvile mindst 1 time eller til næste dag. Rul dejen ud i 1/2 cm tykkelse og udstik kagefigurer eller kagehus se nedenstående anvisning. Bag dem ved 200° i ca. 8 minutter. Hvis figurerne skal hænge så lav et hul i kagerne inden de bliver bagt.

Dekorer evt. med glasur

Snefnugkager af Gingerbread dej.

Dej (samme dej som Gingerbreadmænd og fremgangsmåde.)

Hvid fondant.

Snefnug udstikker (fra Specialkøbmanden)

Sirupsklister  (tyk glasur kan også bruges se under skønne snefnug af småkager)

100 g sukker

Smelt sukkeret langsomt på en Tefal pande til den bliver flydende. Skru helt ned så sukkeret forbliver flydende under sammenklæbningen.

Rul fondanten ud mellem to stykker bagepapir. Udstik og lim på de afkølede kager. Snefnuggene kan også lægges til tørre og udgøre pynt i sig selv.

FIK JEG SAGT AT MAN OGSÅ KAN BAGE KAGEHUS AT DEJEN? DET KAN MAN.


Marcipanfrugt (som i gamle dage)

Marcipan
Frugtfarve
Lille pensel
Organzablade eller andre blade (blade fra Panduro Hobby)
Tandstikker delt i to

Form marcipanen til frugter. Æbler er nemme. Form marcipanen til en kugle og mal derefter med frugtfarve fortyndet i lidt vand. Stik bladet på tandstikken og derefter i marcipanen. Klementiner formens til en kugle der trykkes flad, lav små huller i med en tandstik og mal den orange. Andre frugter laves på samme måde. Kom i en fin æske og læg frugterne side om side i muffinforme af papir.