Monday, April 4, 2011

PARIS med børn og teens af/foto Nicoline Olsen


PARIS MED BØRN OG TEENS af Nicoline OlsenPARIS j'taime! Vi, mine to piger Rosita på 10 og Franciska på 12 og så mig selv selvfølgelig, tog en todagstur til byernes by. Her er vores bedste tips fra tøseturen:
Nyd skønne makroner som dem der spises i Gossip Girl i Lauduree, sammen med kop Marie Antoinette te. Teen kan nydes af en lyserød kop med guldkant. http://www.laduree.fr/
Gustave Eiffel byggede ikke bare Eiffeltårnet, men også det bedste stormagasin i Paris Le Bon Marche. Her er alle de tøjmærker man bare gerne vil købe og eje, men muligvis ikke har råd til.  Et smut helt op i biblioteket kan anbefales og tag også et kig rundt i den velassorterede møbelafdeling. Husk at nyd loftet og den øvrige indretning. Besøg også mad og delikatesseafdelingen, så  LÆKKERT!
http://www.lebonmarche.com/#home,a-la-une
Smut selvfølgelig også forbi (det er stadigvæk en oplevelse ud over det sædvanlige) Eiffeltårnet, billetter kan købes på deres hjemmeside, så man er fri for at stå i kø. En aftentur kan stærkt anbefales. For rigtigt at nyde tårnet, så gå over broen og op på Trocadeo. http://www.tour-eiffel.fr/


Når man er omkring Eiffeltårnet skal man besøge det nyeste museeum i Paris. Musee Quai Branly. Afrikansk, sydamerikansk og asiatisk kunst m.m. kan opleves her. Bygningen er i sig selv et syn, der imponerer. De har ture på museet målrettet til familier med børn.http://www.quaibranly.fr/ 
Notre Dame skal heller ikke overses. Klokkeren og andre uhyggeligheder findes stadigvæk i kirkens kroge, og man får en herlig pause fra storbyen med en tur rundt i kirken. Nyd de store glasrosetter og måske et par minutter af en gudstjeneste eller tænd et lys for en du elsker.


Louvre er en stor mundfuld og kræver flere dagens ophold, men Jardin des Tuileries er et skønt pust væk fra byen. Her er også gode legepladser. Husk at nyde udsigten fra Louvre og den lille triumfbuen op ad Champs Elysees til den store bue. Fantastisk view! Besøg Musee de l'Orangerie http://www.musee-orangerie.fr/ og se Monets sale. En overskuelig og meget smuk oplevelse. 


Hvis man er til flere parker og shopping, så skal man op ad Saint Honore ... her ligger blandt andet cult shoppen Colette http://www.colette.fr/. Gå derefter gennem Palais Royale og nyd arkaderne og evt. Marc Jacobs butikken. Ud til Pl. des Victoires og ned ad Etienne Marcel med masser af butikker og til sidst ned ad rue du Montmartre mod hallerne. Man kan så fortsætte for mere shopping til Marais, men mere nåede vi ikke i denne omgang på den side af Seinen.
Saint German og området omkring St Sulpice kirken (JA DEN FRA DAN BROWN) er bare heavenly shopping. Især Rue de la Grenelle er et sted hvor alle med den slags lyster bør gå hen. De små sidegader byder på lidt mere unikke butikker. Her et par favoritter for børn og teens:
Zef, rue des Saint-Peres (tøj m.m. 0-10 år)
Servonne Gaxotte, 55 rue des Saint-Peres (skønne smykker og unika)
Ciao Bella, 14 rue Pre aux Clercs (tøj fra 12-18 år)
For mor:
Avril Gau17 rue des Quatre Vents (sko og tasker)
her omkring findes også Vanessa Bruno, Maje, Sonja by sonja rykiel og meget andet godt i de små gader.


Vi afsluttede dagen på Les Deux Margots http://www.lesdeuxmagots.fr/ med en chocolat chaud til pigerne og et glas brusende skum til moren.


Besøg også et af Paris store Brasserier fx. La Coupole på Montparnasse http://www.flobrasseries.com/ her kan de mest kendte brasserier findes. Bestil bord, der er altid mange mennesker ...selvfølgelig også en del turister, men stemningen er stadigvæk sjov at opleve.