Thursday, July 1, 2010

Sommerbær af Nicoline Olsen












Ummm så er det ved at være tid til bær. I haven har ribsene fået den første røde kind. Vær på forkant med opskrifter til de røde ribs, sorte brombær og smagfulde hindbær.

To lette med havens bær. (Jordbær kan også bruges)


Sabayon med bær

4 portioner

500 g bær

Crème:
120 g lys rørsukker
1 dl vand
6 æggeblommer
80 ml Marsala (sød)
skal fra 1 økologisk citron
korn fra 1 stang vanilje

Kom alle ingredienser i en gryde, pisk godt og sæt den i vandbad. Pisk til cremen stivner  og skummer og bliver lind. Det tager ca. 5 minutter. Kom bærrene i små fade og hæld crème over. Drys med en smule rørsukker og giv evt. cremen en tur med bunsensbrænderen.

Marengs creme med bær

4-6 personer

10 store hvide marengs (gerne fra bageren)
1/4 piskefløde
500 g friske bær

bræk marengsene i store stykker og kom dem i en skål sammen med halvdelen af bærrene. Pisk fløden til skum og vend den i bær-marengsblandingen. Server på et fad med de resterende bær rundt om. En smuk dessert og en sikker børnehitter!