Thursday, July 1, 2010

HAPPY HYLDEBLOMST af Nicoline Olsen

Har hygget med hylden i over en uge og har fyldt alle tomme emballager. I år er det den rene vare, helt uden farin, ingefær og anden uskik! Smag kan tilsættes efter saften har fået sin egen aroma.

Klassisk hyldeblomstsaft

20 klaser frisk plukket hyld
500 g lys rørsukker
1 spsk citronsyre
saft af 2 citroner
1 liter kogende vand

Alt på, nær vand, kommes i en gryde eller andet, der ikke er af aluminium. Hæld over med kogende vand. Lad saften afkøle og stil den så til at trække køligt gerne i køleskab i 4-5 dage. Si gennem et klæde, hvis du ikke har en saftpose. Hæld på skolede flasker gerne skyllede med atamon.

Hvis saften skal holde længe og ikke gære så:

Sæt den i køleskab!!!
Kom i halvliters sodavandsflasker og frys dem.
Kom atamon i ...nej vel.

No comments: