Thursday, March 25, 2010









Paneret fisk på engelsk maner

4 personer

1 dl hvedemel
1 dl majsmel
½ flaske øl
1 tsk salt

Fisk:
400 g lys sej eller torsk – anden fast hvis fisk kan også bruges
Majs eller solsikkeolie til stegning

Rør melet sammen med salt og tilsæt så æg til dejen bliver lidt tyndere end grød. Skær fisken i stave ca. 5x3 cm. Kom olien i en wok eller en gryde og lad den varme op. Tjek om olien er varm nok ved at sætte enden af en tændstik i. Hvis det syder rundt om tændstikken er olien i orden. Frituresteg fiskestykkerne. Kom kun et par stykker i af gangen. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir og server så sammen med et par dråber eddike i avispapir.

Fritter til fisken

4 personer

6-8 bagekartofler alt efter størrelse
Majs eller solsikkeolie til stegning

Groft salt

Skræl kartoflerne og skær dem i 1x5 cm store stave. Tør dem godt med køkkenrulle og steg dem så gyldne i varm olie. Hold dem varme i ovnen. Husk kun at stege 5-6 stave af gangen, så olien ikke bliver for kold.