Tuesday, March 30, 2010

INSPIRATION TIL PÅSKEMENUEN. Lammeskanker a la maroc, mums!




Lammeskanker a la maroc

Tilberedning 1 time og 30 minutter

Beregn en skank per. person

Til 6 personer

2 spsk smør
4 spsk olivenolie
4 persillerødder
1 gulerod
2 rødløg
2 håndfulde tørrede abrikoser
1 citron skåret i skiver
½ kg små søde tomater
2 kviske frisk timian
1 helt hvidløg skåret over på midten
1 chili fint snittet
2 dl hvidvin
2 dl vand
flagesalt
peber fra kværn
1 bundt friske koriander.

Skær grøntsagerne i grove stykker og fordel dem i en stor, dyb bradepande. Del hvidløget i to halve og gnid skankerne med hvidløget. Kom så de halve hvidløg og chili i bradepanden sammen med abrikoserne, der skæres i små tern. Kom smør på skanker og krydr dem med salt og peber. Stil dem i bradepanden.  Kom resten af smørret ved, krydderier og citron og hæld olie over. Stil bradepanden i en varm ovn 220 grader og brun skankerne i 10 minutter. Hæld så vand og vin ved og dæk med stanniol. Lad retten simre ved 180 grader i 40 minutter. Kig til retten ind imellem og hæld lidt saft over skankerne med en ske. Efter 40 minutter skrues igen op fra graderne til 200 og stanniolen fjernes. Giv skankerne 20 minutter mere, når kødet trækker sig tilbage fra benene er de ved at være færdige. Server med drys af hakkede friske koriander.


Server med couscous og tabuleh