Sunday, February 28, 2010

Nicoline Olsen /Family tour London

Det er sjovt, det er shopping, mad, kultur, historie og kunst. En hurtigt tur rundt London med børn på mellem 8-14 år.


English breakfast - nej ikke den der svømmer rundt i alt det fede, men en lækker og økologisk en af slagsen. www.daylesfordorganic.co, 208 - 212 Westbourne Grove, Notting Hill. BLT og smoothies af hindbær blev valgt af børnene, og vi valgte en breakfast med æg, bacon og pølse. Snup en tur rundt på etagerne bagefter og fryd jer over lækre engelske råvarer og vær ikke forundret over, at du måske tager dig selv i at have lyst til en portion lasagne eller en sandwich, når du forlader stedet. 
Hvis I bevæger jer rundt i området, så nap en cupcake at the hummingbird bakery som ligger på Portobello Road. Man kan selvfølgelig også bare nøjes med bogen eller et stort kig på kagerne. Efter et par æg, 4-5 skiver bacon, to kraftige pølser, frisk juice og brunt brød sååååååå.....


Shop
Man kommer ikke uden om Urban Outfitter og Topshop, når man er med teens i London, når man så alligevel er i nærheden af Regent street så slå et smut ind i nr. 158 www.anthropologie.com, hvor der også er inspiration at hente for voksne. Kæden, der er en storesøster til Urban Outfitters, åbner snart endnu en butik på Kings Road. VI GLÆDER OS TIL INDRETNINGEN.
Nyd en frokost få skridt derfra i sidegaden, som vil glæde hele familien på Guerilla Burgers. Herligt sted proppet med energi, sød betjening, juice, smoothies, burges og nuggets. Gode råvarer og velgennemtænkt koncept med alting "on the side" . Til stor  glæde for børn og andre med selektiv smag. 35 James street, www.guerillaburgers.comEt andet sted 350 Kings Road findes butikken "the shop at bluebird" også en fornøjelse for øje og sjæl. Snup også et kig på butikken Jack Wills længere oppe af gaden. Guf for de unge og dejligt dyrt. Kryds gaden og indled kulturrejsen.


Gå ind på The Saatchi Gallery www.saatchi-gallery.co.uk, i øjeblikket en udstilling af ung indisk kunst. Helt igennem uimodståelig for hjerne, øje og sjæl! Nyd også de andre udstillere på stedet, man kan aldrig få for meget. Gratis i øvrigt.Anden god kultur for hele familien er the British Museum. Nyd den store gård overdækket med et kæmpe glastag tegnet af Norman Foster. Vi begyndte i biblioteket og fik en rundtur med opgaver til hele familien. God tilrettelagt tur, der leder en igennem højdepunkter via små opgaver. På ruten møder man Rosettastenen, statuer fra Påskeøerne, Egyptens steler, totempæle og fantastiske inkafund. For ikke at nævne Oplysningsrummet, der bugner med alt det, der har skabt moderne historie og kulturhistorie. Linnes planter og Darwins samlinger, hvad mere kan man forlange? Og så er der diplom til børnene bagefter. Alt foregår på engelsk, men det er bonus for ungdommen elsker jo at vise, hvad den magter. JUBI og så er det ovenikøbet gratis. www.britishmuseum.orgAndet godt til børn og voksne, hvis man ikke er til musicals. Westminster Abbey www.westminster-abbey.org. Her kan man lige få gennemgået hele Englands historie fra år 1000 og frem. Helt fantastisk for børn, der elsker ridderhalløj og for voksne med hang til gralhistorier m.m.. En gravplads for ca. 3.200 døde og overvældende, fordi alt er velbevaret. Igen masser af muligheder for at løse opgaver for hele familien og dermed gå på opdagelse i historien uden, at det bliver kedeligt.


Mere London?  Læs marts nummeret af BoligLiv, hvor jeg skriver om Vintagebutikker i Notting Hill