Monday, August 31, 2009

Autumn soup

Soup

Tomatsuppe med fennikel og baslikumolie
 
 
2 kg små blommetomater
4 fed hvidløg
1 gulerod
½ fennikel
3 spsk olivenolie
flagesalt
peber fra kværn
 
Evt. 1 bæger cremefraiche eller 10% græsk yoghurt
 
Basilikumolie:
 
4 spsk olivenolie
1 lille håndfuld basilikum
 
Kom ingredienser i en stor bradepande. Fordel olie, salt og peber henover, dæk med alufolie og bag ved 200 grade i
  ca. 11/2 time. Tag folien af og bag uyderligere 30 minutter. Kom i blender og blend til suppe tilsæt evt. lidt vand. Smag suppen til. Imens grønsagerne er i ovnen laves olien. Hak basilikummen meget fint eller kør den gennem en persillekværn. Bland med olien. Server suppen i skåle og dyp olie over suppen. Kom evt. en klat cremefraiche eller en klat yoghurt i hver skål.
 
Når grøntsagerne bages i ovnen beholder de flere næringsstoffer og mere smag.
 
Tomater har et meget højt indhold af antioxidant lycopen. Lycopen
  giver tomaten dens røde farve. Ny forskning viser at tomater kan forhindre blodpropper og visse kræftformer. Tomater indeholder også E-vitamin, C-vitamin og betacarrotene. E-vitamin og batacarrotene har en foryngende effekt på huden. Varme tomater er sundere end kolde, da lycopenet bliver nemmere at optage.
 

 

No comments: